Aurinkoa ja ulkonäköpaineita

Oon nyt ollut niin onnellinen kesästä ja uudesta kodista, ettei Kelakaan jaksa enää vituttaa. Haluaisin silti vinkata, että pitäkää ystävät ja muut läheisenne hyvin lähellä. Koska mikäli luulette, että paskaan tilanteeseen joutuessanne joku valtion instanssi rientää apuun, olette väärässä.

Mulle kävi nyt niin, että ensin Kela ei voinut avustaa takuuvuokrassa etukäteen. Kaupunki ei myöskään voinut auttaa, koska heidän mielestään asia kuului Kelalle. Muuton jälkeen tuli päätös, ettei Kela auta takuuvuokrassa takautuvasti ja että syyni muuttaa (rattaat eivät mahdu hissiin joka on usein jumissa, ei säilytyspaikkaa vaunuille, kuudes kerros käytännössä siis ilman hissiä, rauhaton alue lasta ajatellen, yksiö) eivät olleet pakottavia, eikä huvikseen muuttoihin siis myönnettäisi tukea muutenkaan. Niin ja tähän tuli kaupungilta vielä kommentti, että eivät he nyt auta kun ei kerta Kelakaan auttanut. Onneksi hain äitiysavustuksen rahana. Tähän taloon ei mitään kuppaisia Kela-rutkuja tule.

Helvetin ärsyttävää on, että tästä haista Kela vittu-uhoamisesta huolimatta mun talous on täysin riippuvainen heistä. Argh.

No. Mutta vauva tulee ja olen alkanut jo innoissani odottaa sitä. Samalla olen koko ajan tietoisempi raskaudesta ja siitä, että mahani on nyt niin iso, että sitä on turha piilotella.

Kävin eilen Leppävaaran maauimalassa. Mulla oli bikinit ja jokaisella askeleella kohti allasta tai sieltä pois, musta tuntui että olen VALTAVAN KOKOINEN ja että kaikki minua katsoneet miettivät olenko läski vai raskaana. Lopulta totesin, että jos miettivätkin, niin kehoni muoto tuskin vaivasi heitä kovin pitkään, joten ihan sama.

Uinnin jälkeen istahdin pyyhkeelleni ja huomasin katselevani itse muiden kehoja. Ilahduin tajutessani kuinka erilaisia ne ovat. Mummoja bikineissä, teinejä bikineissä, lapsia uikkareissa, papparaisia shortseissa… hyvin harvoja ns. yleiset saakelin kauneusihanteet täyttäviä kehoja.

Varsinkin yksi mummokolmikko ilahdutti erityisesti. He olivat ainakin 70-vuotiaita ja reteästi uimapuvut päällä. Yksi oli jopa laskenut olkaimet alas, huhhuh! Ja heillä näytti olevan hauskaa yhdessä.

Saunaan mennessäni muistin erään ystäväni idean, jossa yläkoulun opetussuunnitelmaan tulisi kuulua säännölliset vierailut yleiseen uimahalliin. Että katsokaa, tältä ihmiset näyttävät! Hittoon ulkonäköpaineet!

Mielestäni se on yksi hienoimmista ideoista ikinä.

4 vastausta artikkeliin “Aurinkoa ja ulkonäköpaineita

 1. Moikka,

  Eksyin blogiisi ja harmittelin, että sulla ei oo lainkaan kuvia. Fiiliksesi välittyvät kuitenkin hyvin, oot rohkea mimmi. ❤️

  Asun myös Kannelmäessä ja odottelen esikoista viimeisillään. Huomenna siis laskettu aika 😊 Jos haluat joku kerta nähdä tai kaipaat muuten vain vertaistukea, laita viestiä. Saatetaan olla vaikka kuinka naapureita!

  Terkuin,
  Viri

  Tykkää

   1. Kiitos! Joo tytär on nyt 2,5 viikkoa vanha 😊

    Kattelin just tänään kantsun vauvaperhetoimintaa, joko tän kans vois lähtee johonkin vauvahierontaan tms. Ootteko käyny missään mitä tässä lähellä on tarjolla?

    Laita mulle seuraamispyyntöä instagramissa vaikka @sukkapuikko_, jos haluut seuraa lenkille tms. päivisin. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s